Sponsring

Varje år sponsrar vi stora och små föreningar, samt organisationer inom flera olika områden. Vi sponsrar även ett antal olika tillställningar och event runt om i länet. Vårt mål med arbetet är att bygga långsiktiga relationer med våra läsare, tittare och kunder samt fungera som ett gott stöd för regionens alla invånare.

Vi har delat in sponsringen i tre olika områden som vi främst vill främja och stötta; kultur, samhälle och idrott.

Det som är bra för Norrbotten är helt enkelt bra för oss och våra varumärken.

Policy

Gäller sponsring, samarbeten och CSR.
Norrbottens Medias (NMAB) sponsring fungerar som ett samarbete med organisationer, föreningar, eldsjälar och företag framför allt inom Norrbotten. En del av vår vision innebär att Norrbottens Media ska vara med och bidra till att vårt län fortsätter vara en attraktiv plats att leva på och verka vilket är vår anledning till att vilja stötta med sponsring, samarbeten och CSR. Våra kärnvärden som vi även använder som ledord för att arbeta med sponsring är följande: Engagemang – Mod – Användaren i centrum – Trovärdighet och ansvar – Stolthet.

 

Kriterier för att söka sponsring/samarbete

 • Det som är bra för Norrbotten är bra för Norrbottens Medias varumärken. NMAB stöttar aktörer som främst verkar i och främjar vår egen region.
 • Samarbeten och sponsring ska vara i samstämmighet med varumärken som finns inom NMAB.
 • Urvalet baseras på vad aktörens motprestation kan innebära för NMABs läsare, kunder, intressenter eller följare samt vad som gör gott för Norrbotten.
 • De olika aktiviteterna som sponsras ska vara väl balanserade mellan aktuella händelser/event eller festivaler, idrott, kultur, nöje eller välgörande ändamål.
 • Sponsrade projekt ska även ha en balans ur mångfalds-, jämställdhets- och miljöperspektiv.

NMAB förbehåller sig alltid rätten att avböja eller avbryta ett sponsorsamarbete av etiska skäl eller skäl som ej är överensstämmande med kriterier ovan.

 

Förfrågningar

Ansökningar tas endast emot via e-postknapp nedan och ska vara inskickat till oss minst två månader i förväg – oavsett om sponsring av aktivitet skett tidigare eller ej. Förfrågningar om sponsring hanteras löpande av Affärsutveckling och Försäljningsavdelningen som även beslutar om vilket av NMABs varumärken som är samarbetspartner. Beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas. Fleråriga samarbetsavtal är alltid skriftliga och hanteras separat.

Ansökan

Kontrollera ditt projekt genom att svara på frågorna nedan. Om du svarar ja på alla frågor är du välkommen att fylla i en ansökan.

 • Finns din verksamhet inom samhälle, kultur eller idrott?
 • Kan din verksamhet erbjuda bra aktiviteter för våra läsare och tittare?
 • Finns det möjlighet för motprestationer, t.ex. exponering, aktiviteter, biljetter eller dylikt?

I mejlet svarar du på följande frågor:

 • Klubb/förening/organisation
 • Organisationsnummer
 • Adress
 • Postnummer
 • Ort
 • Start- och slutdatum för aktivitet
 • Namn kontaktperson
 • Telefonnummer
 • E-post
 • Webbplats
 • Beskriv aktiviteten och hur vi kan hjälpa

Hej Främling

Annica Löfling, Verksamhetskoordinator Norrbotten för Hej Främling!
– Hej främling! jobbar med hälsofrämjande aktiviteter med hopp om att ökad gemenskap. Vi finns runtom i Norrbotten (och andra delar av landet) och hoppas på fler och fler regelbundna aktiviteter för alla – alltid gratis. Vi behöver fler volontärer, så kom gärna och jobba tillsammans med oss för innanförskap.

Ett samarbete med Norrbottens Media är för oss otroligt värdefullt då vi når ut till både ett större antal men också en bredare massa med våra evenemang – människor vi inte annars hade kunnat nå. Dessutom betyder det mycket att företag i Norrbotten vill stötta oss som är nya i länet, det inger trygghet och pepp! Så tack!

Gun-Britt Eriksson, Norrbottens Media:
– Jag tycker det är bra och viktigt att vi kan hjälpa till vid sådana arrangemang. Att vi skriver om det, och på så sätt kan marknadsföra viktiga initiativ. Att vara fler som hjälps åt är klokt och rätt.

Rekordmatchen 2018

Den 16 november 2019 sattes ett nytt rekord inom SDHL, när Luleå Hockey/MSSK mötte AIK. Hela Coop Arena fylldes av 6220 hejande, glada och engagerade Luleåbor och norrbottningar som tillsammans gjorde att målet uppfylldes. Det hela startade när Galären kontaktade Norrbottens Media med den sköna idén att få hylla laget och fylla hallen. Galären stod för inträdet, Norrbottens Media och övriga partner ställde upp utan ersättning så att allt blev kostnadsfritt.

Gunnar Tåhlin – Vi är så nöjda. Att se luleåborna sluta upp på det här sättet. Jag hade förmånen att stå i gången när laget skulle åka ut genom björngapet, och det suset som gick genom gruppen när de insåg hur många som var där önskar jag att alla kunde vara med om. Målet var att slå besöksrekordet för en grundseriematch i SDHL, som var 5 128. I fredags slogs rekordet med råge. Det var 6 220 personer i publiken när Luleå hockey/MSSK mötte AIK. Att kunna visa ett sådant stöd för damhockeyn är stort.

Linn Berglund Pantzare – Det här var viktigt för vi vill vara med och stötta modiga och kreativa initiativ i länet, säger Linn Berglund-Pantzare som är affärsutvecklare på Norrbottens media som också stod i björngapet när matchen drog igång. Roligt att få höra att många tyckte att det var ett bra initiativ, för damhockeyn. Både flickor och pojkar behöver kvinnliga förebilder. För oss som har en fantastisk möjlighet att nå så många människor med våra varumärken och kunna förstärka budskapet som vi kunde göra, det känns bra, säger hon.