Norrbottens Media söker en samhällsreporter

 

Om tjänsten
Vill du bevaka samhällsfrågor i Norrbotten? På Norrbottens Media får du jobba med både tidningar och sajter i ett län som aldrig sover. Våra redaktioner på Norrbottens Media levererar lokal journalistik dygnet runt, året om genom NSD och Norrbottens-Kuriren. Vi strävar efter att vara norrbottningarnas självklara val och för att vara det krävs att vi är relevanta och finns nära läsarna. Våra läsare ska få de lokala nyheterna först och de bästa nyhetsuppföljningarna.

På våra redaktioner jobbar reportrar med stort eget driv och en vilja att göra skillnad med sin journalistik. Nu söker vi en samhällsreporter som ska utgå från Luleå i sin bevakning.

När det händer något vill du direkt ta reda på varför. Du tar egna grepp kring samhällsförändringar. Du är snabb, vill möta människorna som påverkas av beslut och testar gärna att publicera på nya sätt. Du har bra koll på samhällsfrågor och politiska skeenden och vet hur beslutsgången fungerar inom politiken, rättsväsendet och näringslivet.

I tjänsten ingår såväl daglig bevakning, snabba nyheter som fördjupningar. Vi publicerar texter, bilder och video och förväntar oss att du kan leverera alla delar.

Du tjänstgör i huvudsak dagtid, men helg- och kvällstjänstgöring ingår i tjänsten.
Du är utbildad journalist och har b-körkort. Du vill beröra med din journalistik och trivs med att jobba i en föränderlig miljö och i högt tempo.

Om oss
Norrbottens Media är ett mediehus i NTM-koncernen. Vi jobbar ständigt med att utveckla vår organisation och vår journalistik. Under 2019 utsågs Norrbottens Media till årets dagstidning som ett resultat av detta. Vår värdegrund genomsyrar vårt dagliga arbete där vi är lyhörda, resultatinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring.

Norrbottens Media ger ut två stora titlar, NSD och Norrbottens-Kuriren. Både tidningarna har starka traditioner, gör skillnad i samhället och en digital utveckling som bådar gott för framtiden. Som reporter arbetar du i huvudsak för en av titlarna.

Placeringsort
Luleå

Ansökning
Sista ansökningsdag: 8 december 2019.
Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till: jobb@norrbottensmedia.se
Märk ansökan med: “Samhällsreporter”.

I din ansökan ska det tydligt framgå om du har B-körkort och om du har journalistutbildning. Skicka gärna med arbetsprov om du inte arbetet hos oss tidigare.

Frågor
Åsa Junkka, redaktionschef, 0920-26 30 32, asa.junkka@norrbottensmedia.se.
Facklig företrädare. Tommy Lundqvist, 0920-26 30 31, tommy.lundqvist@norrbottensmedia.se