Vi söker reportrar

 

Vill du bli vår nya reporter i Jokkmokk, Kalix eller Pajala/Övertorneå/Överkalix? På Norrbottens Media får du jobba med både tidningar och sajter i ett län som aldrig sover.

På Norrbottens Media strävar vi efter att vara norrbottningarnas självklara val – då krävs det att vi finns nära läsarna. Vi finns redan på plats i flera kommuner i länet, men har nu möjlighet att projektanställa fler reportrar på fler platser i Norrbotten.

Vill du jobba i midnattssol, nära fjällen eller i områden där minoritetsspråken är viktiga? Du ska trivas med att jobba i en kreativ miljö, med flera publiceringskanaler och i högt tempo. B-körkort är ett krav, det är även journalistutbildning eller erfarenhet av journalistiskt arbete. Lokalkännedom är meriterande, och du ska vilja bo på orten du bevakar eller i dess närhet.

Om tjänsten
Norrbottens Media har lokalkontor på fem orter i länet. Nu ökar vi den lokala närvaron. 

Vi söker för Norrländska socialdemokraten:

En reporter till Jokkmokk

  • Jobba i fjällnära miljö på en mötesplats för hela Sápmi. Jokkmokk är Sveriges näst största kommun till ytan.  Här finns konflikter kring gruvor, unika näringar och en utmaning i den kommunala ekonomin.

En reporter till Överkalix/Övertorneå/Pajala

  • I Östra Norrbotten finns minoritetsspråken, gruvprojekten och en unik kultur. Avstånden är långa, men i varje by finns en historia att berätta. Placeringsort kan diskuteras.

Vi söker för Norrbottens-Kuriren:

En reporter till Jokkmokk

  • Jobba i fjällnära miljö på en mötesplats för hela Sápmi. Jokkmokk är Sveriges näst största kommun till ytan. Här finns konflikter kring gruvor, unika näringar och en utmaning i den kommunala ekonomin.

En reporter till Kalix

  • Kalix, utsedd till länets främsta fritidskommun, har en stor skärgård och stor skogsnäring. Läsarna i Kalix har visat intresse för bland annat: Centrumhandel, människors utsatthet och bandy.

Du ska bevaka kommunens alla delar, från politik och näringsliv till att komma nära människorna som bor på orten och finnas på plats vid stora händelser. Du kombinerar en bevakning för de som bor på orten med att lyfta frågor så de berör fler i länet. Din journalistik ska beröra, skildra och granska. I uppdraget kan sport- eller kultur/nöjesbevakning ingå. Vi publicerar texter, bilder och video och förväntar oss att du kan leverera alla delar. Du ska ha ett eget driv att vara först och ha egna idéer varje dag. Att jobba som enda reporter för en titel på en ort ger ovärderlig erfarenhet och möjligheter att testa på all sorts bevakning. Med duktiga kollegor i hela länet får du möjlighet att utvecklas som journalist.

Projektanställningarna är mellan 10 och 12 månader, beroende på startdatum. I tjänsterna kommer kvälls- och helgarbete att ingå.

Om oss
Norrbottens Media är ett mediehus i ständig utveckling. Under 2019 utsågs Norrbottens Media till årets dagstidning som ett resultat av detta. Vår värdegrund genomsyrar vårt dagliga arbete där vi är lyhörda, resultatinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring.

Placeringsort
Jokkmokk, Kalix eller Pajala/Övertorneå/Överkalix.

Ansökning
Sista ansökningsdag: 18 augusti 2019.
Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse, gärna i september eller oktober.
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till: jobb@norrbottensmedia.se
Märk ansökan med ”Lokaljournalistik”.

I din ansökan ska det tydligt framgå om du har B-körkort och om du har journalistutbildning samt vilka av tjänsterna du söker. Vi vill ha kontaktuppgifter till tidigare arbetsgivare och arbetsprov om du inte arbetat hos oss tidigare.

Frågor
Åsa Junkka, redaktionschef, 0920-26 30 32, asa.junkka@norrbottensmedia.se.
Facklig företrädare. Tommy Lundqvist, 0920-26 30 31, tommy.lundqvist@norrbottensmedia.se