Norrbottens Kuriren söker en politisk redaktör

 

Om tjänsten – politisk redaktör Norrbottens Kuriren Luleå
Det politiska landskapet i Norrbotten är ett av Sveriges mest spännande. Här ställs samhällsutveckling och förändring på sin spets tydligare och oftare än i många andra län. Här har också det politiska samtalet en ovanligt viktig och central roll, vilket väcker både känslor och starkt engagemang. I centrum av denna smältdegel av åsikter och förändring ska Norrbottens-Kurirens politiska redaktör befinna sig med vass penna och ett bultande hjärta.

Kvalifikationer
Norrbottens-Kurirens ledarsida är en av Sveriges tydligaste oberoende moderata röster. Vi söker nu en ny politisk redaktör med följande profil:

  • Moderata grundvärderingar.
  • Erfarenhet av journalistisk opinionsbildning.
  • Ett starkt engagemang för lokala och regionala frågor i Norrbotten.
  • Vilja och ambition att driva läsarnas ärenden.
  • Intresse för att utveckla ledarsidans innehåll i alla publiceringskanaler, nuvarande såväl som framtida.

Som politisk redaktör arbetar du självständigt och stakar ut ledarsidans politiska linje i väsentliga frågor. Du företräder Norrbottens-Kurirens oberoende moderata hållning i externa sammanhang

Om oss
Norrbottens-Kuriren är en del av Norrbottens Media, som ingår som ett dotterbolag i NTM-koncernen. NTM är en av Sveriges ledande mediekoncerner med verksamhet i Östergötland, Uppland, Norrbotten och på Gotland.

Norrbottens Media är ett framåtlutat mediehus, inne i en mycket stark utvecklingsfas. Under 2018 har Norrbottens Media nominerats som en av tre kandidater till både Årets dagstidning och Årets lokala mediehus. Vår värdegrund genomsyrar vårt dagliga arbete där vi är lyhörda, resultatinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring. Vi är förlåtande, toleranta och inkluderande. Dessutom har vi kul
tillsammans!

Vi erbjuder
En arbetsplats med stabila kollektivavtal och anställningsformer, friskvårdsbidrag m.m. Vi satsar långsiktigt på att utveckla och utbilda vår personal och har över tid stora möjligheter till fortsatt karriärutveckling inom koncernen och dess dotterbolag. Norrbottens Media anställer och omger oss endast med de absolut bästa inom våra områden, med andra ord arbetar du tillsammans med ett gäng fantastiska människor som tillsammans ständigt utvecklar och förfinar vår verksamhet och interna kultur.

Placeringsort
Luleå.

Ansökning
Sista ansökningsdag: 21 september 2018.
Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.
Skicka din ansökan med cv och personligt brev till: jobb@norrbottensmedia.se
Märk ansökan med: ”politisk redaktör”.

Frågor
Frågor besvaras av VD mats.ehnbom@norrbottensmedia.se.

Norrbottens Medias produkter läses varje vecka av 90 procent av befolkningen i Luleå/Boden. Veckoräckvidden i hela Norrbotten är 84 procent. (16–80 år, enligt Sifo/Orvesto).