Norrbottens-Kuriren

 

Vi rapporterar om nyheter från hela länet med en tyngdpunkt på Luleå. Norrbottens-Kuriren är Luleås största och länets äldsta tidning som har funnits sedan den 14 december 1861.

Hej Jessica Rosengren

Berätta om Kuriren!
Vi är pigga på nyheter. Vi har en vass bevakning av Luleå, viktiga granskningar, läsvärda fördjupningar och reportage och en kultur och nöjesbevakning som sticker ut.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Att ta fram nyheter och reportage som berör läsarna, det kan vara stort som smått. Att visa på nyanser och bredda bilden, berätta något som ingen vet och att vara nyhetsledande. Och möjligheten att testa nya saker är också roligt.

Varför tycker du det är viktigt att bevaka, och förmedla vad som är viktigt i länet till våra läsare?
Jag hoppas att medborgare känner att de får veta vad som är på gång, oavsett om det handlar om kommunala beslut eller nöjeslivet. I tider där det pratas om filterbubblor kan det ha ett ännu högre värde att läsa en artikel som kanske belyser ett problem ur olika vinklar.

Jessica Rosengren, nyhetsredaktör.

Norrbottens-Kuriren

Norrbottens-Kuriren är Luleås största och Norrbottens äldsta dagstidning, grundad 1861. Under många år var tidningen ett familjeföretag och drevs av familjen Isakson fram till 1966. Sedan 2002 ägs Kuriren av NTM-koncernen. www.kuriren.nu

Kundtidningar

Låt oss hjälpa dig med ditt företags kundtidning, broschyr, folder eller andra trycksaker. Hos oss jobbar nyskapande formgivare  och skribenter. Vi kan ta hand om allt från innehållsproduktionen, den grafiska formgivningen och trycket av din produkt.

Distribution

Behöver du leverera någonting till dina kunder i Norrbotten? Det kan vi hjälpa dig med sex nätter i veckan, året runt. Vi delar ut morgontidningar, bilagor, magasin, brev och paket. Våra distributörer kör 1.000 mil per natt över hela Norrbotten, och vi når nästan alla norrbottningars brevlådor.

Tryckeri

Behöver ditt företag eller organisation trycka en egen tidning eller bilaga? Då är vi rätt samarbetspartner. Vårt tryckeri är ett av norra Sveriges modernaste med en kapacitet på 45.000 tidningar per timme och en tryck-kvalitet som är på högsta nivå.