Google AdWords

Google är världens mest använda sökmotor och vi vet hur den fungerar. Vi har verktygen som ser till att dina kunder ser ditt företag när de söker efter det ni erbjuder. Med hjälp av Google AdWords får du fler besökare till din webbplats, du når rätt målgrupp och ökar din försäljning. Våra experter vet hur din annons ska utformas för att få bäst effekt.

Vad är AdWords?

Google Adwords är de betalda annonsplatserna som syns högst upp, till höger eller längst ned när du söker något på nätet med hjälp av sökmotorn Google. Annonsplatserna är synbara på desktop, mobil och surfplatta. Din annons syns när användarens sökord överensstämmer med dina sökord.

En av många fördelar med Adwords är att du endast betalar för de klick som användaren faktiskt gör, du kan sätta en budget och sedan vara igång med din annonsering. Du har tillgång till resultatrapporter för att kunna mäta din annons.

Varför AdWords?

%

Klickar på en sponsrad länk

%

Så många når du

  • Passar alla företag oavsett storlek
  • Budgeten väljer du själv
  • 58 % har klickat på en sponsrad länk
  • Du når 91 % av de som söker efter dina produkter och tjänster på internet
  • Allt är mätbart, du kan se exakt vilket resultat kampanjen gett

Annonseringen är geografiskt anpassad så du når rätt målgrupp med din annonsering. Oavsett hur många som ser dina annonser betalar du endast när någon klickar på just din annons.

Hej Christoffer!

Du jobbar som mediesäljare med fokus på digital marknadsföring och AdWords, vad gör man då?
Jag jobbar från ett helhetsperspektiv när det gäller digitala marknadsföringskampanjer. Det börjar med att vi går igenom företagets behov, varför de finns till och för vem de gör något som förbättrar deras kunders tillvaro. Ett exempel kan vara att företagets kunder ser en intresseväckande banner på våra sajter och därför söker upp vår företagskund digitalt eller i butik.  Det kan även vara att jobba med sökordsoptimering, vilket hjälper människor som aktivt letar efter produkter/tjänster via Google att hitta fram till rätt företag.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Den stora bredden måste jag säga, att vi kan hjälpa allt från en liten frisörsalong till ett stort industriföretag med våra produkter.

Hur beskriver du Adwords för den som inte är van vid begreppet?
AdWords är unikt på det sättet att ditt företag träffar kunder som är direkt intresserade och i behov av dina tjänster/produkter samt att du faktiskt bara betalar när kunden klickat sig vidare på just din annons.

Christoffer Sundström

Digital mediesäljare
070-385 99 80